Zadnja oznanila 14. nedelja med letom 2022

Šmarnice 2021

Začeli smo šmarnično pobožnost v čast nebeški in naši Materi Mariji. Brali bomo šmarnice, ki jih je napisal tomišeljski župnik Aco Jerant z naslovom Svetniki so bili čisto (ne)navadni ljudje. Knjiga nam v obliki razgibanih dialogov med otroki in angelčkom Serafinčkom skuša približati svetniške like različnih starosti, stanov, poklicev in obdobij, poznane in manj poznane. Svetniki v resnici niso bili nič posebnega. Bili so čisto običajni ljudje. Od drugih so se razlikovali le po globoki veri v nebeškega Očeta. Bili so njegovi prijatelji, veliko so se pogovarjali z njim in tudi trpljenje so sprejemali kot Božjo voljo, ki je nekaj dobrega. V bistvu hoče pisec povedati, da tudi mi lahko postanemo sveti.

Končno tudi prvo obhajilo in birma hočeta pomagati otrokom, da bi rasli v svetosti. Zgledi svetnikov, o katerih bomo poslušali, jim lahko pokažejo, kako lahko postanejo Božji prijatelji, se pogovarjajo z Bogom in iz njegovih rok sprejemajo tudi težave, nenazadnje nevšečnosti in napore te priprave na prejem zakramentov.

K šmarničnim mašam povabljeni tudi drugi otroci, saj na ta način lahko okrepijo svojo povezanost z Jezusom, če se je morda zrahljala zaradi odsotnosti od verouka v teh izrednih covid razmerah. Bogu je vse mogoče, samo pridite!