Zadnja oznanila Sveta Trojica 2024

Mladinski verouk

Mladinska srečanja bodo letos potekala ob sobotah, po večerni maši, to je ob 19. uri. Z mladimi bo tudi mladi salezijanec g. Tomaž Stojc iz Rakovnika, ki je končal teološko fakulteto in tudi vzgojno prakso v Želimljem. Spremljal ga bo g. Lojze Dobravec, ki se je vrnil iz Rima.

Lepo vabljeni vsi dozdajšnji mladinci, kakor tudi vsi, ki ste letos zaključili deveti razred.

Dragi mladi, pošolski verouk in mladinska skupina vam je lahko velika pomoč in opora pri vašem napredovanju v slovenski vernosti in poštenosti, da boste zmogli hoditi po tej poti v srečno življenje.

Sedem razlogov, zakaj ti gotovo ne bo žal, da si se pridružil mladinski skupini

(Družina-Mladi val, 17. 10. 2010).

  1. Družba – odlična priložnost, da ostaneš v stiku z domačo župnijo in s prijatelji iz okolice tudi, ko greš v srednjo šolo in na faks, sploh če se voziš kam daleč in ti, ko si doma, ne ostane ravno veliko časa za druženje.
  2. Zanimive teme – ki zanimajo mlade, ki dajo razmišljati, slišati mnenja in doživljanje drugih. Verjetno vam vaši vrstniki, ki imajo podobna vprašanja in probleme kot vi, lahko odprejo nov pogled na stvari.
  3. Poglobitev vere – puberteta je obdobje, ko odraščamo – ne sa­mo telesno in umsko, temveč tu­di duhovno. Naša vera se takrat­ osamosvaja. Ne verjamemo več le zato, ker so nam drugi tako rekli, temveč zaupanje v Boga zgradimo na lastnih temeljih.
  4. Spoznaš duhovnika – Ti duhovnik, ki vodi mladinski verouk, ni ravno simpatičen? Mor­da te dolgočasi njegov način pridiganja. Daj mu vsaj priložnost! Presenečeni boste.
  5. Priložnost za organiziranje mladih – če se boste skupaj lotili nove dejavnosti, boste opazili, da ste kar naenkrat polni idej, kaj vse bi v župniji še lahko organizirali in spremenili. Bonus točke vsega pa so, da se s sodelovanjem skupina še bolj poveže in prijateljstva še okrepijo.
  6. Da se spraviš od doma – Res je, so srednješolci, ki so tako zaposleni z različnimi dejavnostmi, da komaj najdejo čas za pisanje domačih nalog. A več je takih, ki svoje popoldneve zapravljajo za računalnikom in pred televizijo. Če spadaš bolj med takšne, je obisk mladinske­ga verouka dober že zato, da greš vsaj enkrat na teden še kam drugam kot v šolo.
  7. Vsaj enkrat lahko prideš pogledat – Nihče te ne bo silil, da hodiš vse leto, če ti prvič in drugič ne bo všeč. Najbolj čudovita stvar pri mladinskem verouku je, da je popolnoma neobvezen. Sam lahko izbiraš, ali boš prišel in kdaj. Marsikje lahko udeleženci izbirajo tudi temo. Svoboda pa, to verjetno že veš, ni v tem, da delaš enako kot vsi drugi. Prava svoboda je v tem, da premisliš in se odločiš tako, kot je prav.