Zadnja oznanila Sveta Trojica 2024

Žegnanjska nedelja 2021

V nedeljo, 31.10. obhajamo žegnanje, god naših farnih zavetnikov apostolov sv. Simona in Juda Tadeja.
Po slovesni maši ob 10 uri, ki jo bo vodil g. dr. Alojzij Slavko Snoj ste vabljeni na srečelov in druženje ob pogostitvi.

Vsakoletno farno žegnanje je lepa župnikova priložnost za zahvalo . Seveda je Jezus temelj in središče naše župnije. In mi vsi hodimo skupaj za njim in oznanjamo njegovo kraljestvo, čemur služijo vse naše dejavnosti in bogoslužje. Na dan celodnevnega češčenja in na god naših farnih zavetnikov sv. Simona in Juda Tadeja smo razmišljali o Cerkvi oziroma naši župniji, kako je po Pavlovih besedah Kristusovo telo in mi vsak zase njegovi udje. Da moramo zato delovati povezovalno, sočutno in odgovorno, vsak na svojem mestu za celo župnijo. In jaz sem pač na mestu župnika, ki se imam zahvaliti vsakemu od vas kot posamezniku ali vključenemu v dejavnosti, da skupaj funkcioniramo kot župnija. Tako naj sprejmejo zahvalo: pevci, organisti, zborovodja, bralci Božje besede, ministranti, čistilci in krasilci cerkve, dežurni za košnjo trave, kidanje snega in urejanje cerkvene okolice, ključarji in člani Župnijskega pastoralnega sveta, naše gospodinje, ki nam pečejo sladke dobrote, oskrbovalka cerkvenega perila in gospodinjskih opravil v župnišču, nedeljski strežniki jutranje kave, naši ostareli in bolni bratje in sestre, ki doma molijo za našo župnijo, dobrotniki naše cerkve, organizatorji srečelova in celotnega današnjega praznovanja, končno tudi tisti, naj mi ne zamerijo, če sem jih morda nehote izpustil, pa še cenjeni gostje in vsi prijatelji naše župnije, ki ste prišli na praznik.

Med slednjimi bi rad izpostavil našega dragega zlatomašnika, mojega salezijanskega sobrata, gospoda Alojzija Slavka Snoja. Hvaležni smo najprej Bogu, da Vas je danes poslal med nas. Hvala, da ste nam dali priložnost obhajati svojo zlato mašo, da je z njo naš župnijski praznik veličastnejši in razlog več za veselo praznovanje. Radi vas poslušamo in vse, kar s takim žarom poveste, nam seže do srca in ostane v njem. Zdi se, da je Rudnik ena Vaših večjih ljubezni, saj radi pridete naokrog in priskočite na pomoč. Takrat, ko ste me kot predstojnik premestili iz Gorič sem na Rudnik, me je precej prizadelo. Ker pač nisem vedel, da bom zopet prišel med dobre ljudi in danes Vam lahko rečem samo Hvala. Ne skrivam upanja, da me bo sedanji predstojnik pustil pri miru tukaj, kjer sem rad in uspevam! Zato, dragi moji rudniški župljani, z ljubeznijo in s hvaležnostjo vam kličem: Bog plačaj!

Vse to je potrebno resnično proslaviti, ali kot radi rečemo: Na to pa se pije! Zato prav vsi prisrčno vabljeni na pijačo, sladke priboljške in po deseti maši še na Marinčkove mesne dobrote v naš gostoljubni pastoralni dom oziroma na župnijsko dvorišče.

Obenem ste povabljeni, da podprete srečelov in kupite srečko po 5 evrov. Zagotovo nihče ne bo ostal brez dobitka. In še dobro delo boste naredili, saj bo denar pomagal pokriti stroške obnove zvonika in zvonjenja. Zvonik usmerja naš pogled in vseh mimoidočih kvišku, k Bogu. Poskrbimo, da bi naši zvonovi še dolgo veselo pozvanjali k bogoslužju in na praznike, kakršen je danes.

Bog živi rudniško župnijo!