Zadnja oznanila 5. velikonočna nedelja 2024

Skupine

V rudniški župniji deluje več skupin, v katere se lahko vključiš in postaneš aktiven član župnijskega občestva. Za sodelovanje pri kateri koli dejavnosti se lahko obrnete na g. župnika, ki vam bo posredoval nadaljnje kontaktne podatke. Glede informacij, kaj delajo skupine, lahko pobrskate tudi po tej spletni strani. Veseli vas bomo, če ste se nam pripravljeni pridružiti. Sodeluješ lahko kot:

Pevec

V župniji delujeta dva zbora: otroški pevski zbor, namenjen otrokom in mladostnikom ter mešani pevski zbor za odrasle člane naše župnijske skupnosti.

Otroški pevski zbor
Mešani pevski zbor


Ministrant

Tako fantje kot punce se lahko vključite med ministrante. Ministrantske vaje potekajo občasno ob sobotah popoldan. Starostni razpon ministrantov je od 1. razreda osnovne šole do študentov in mlajših odraslih.

Ministranti


Član mladinskega verouka

Srečanja mladinskega verouka so ob petkih zvečer ob 19. uri, takoj po večerni maši. K obisku srečanj so vabljeni vsi mladi, ki so opravili birmo in zaključili 9 razredov verouka.

Mladinski verouk


Animator

Pridruži se animatorjem, ki organizirajo poletni oratorij za otroke ter božični in postni oratorijski dan. Animatorji so večinoma starejši osnovnošolci, srednješolci ter študenti.

Animatorji


Član zakonske skupine

Srečanja zakonske skupine na Rudniku potekajo enkrat mesečno običajno ob petkih. Srečanja se odvijajo med 20:00 in 22:00 uro v župnišču. Delo poteka po gradivih, ki so jih pripravili v Družini in Življenju.

Zakonska skupina


Član župnijskega pastoralnega sveta

Župnijski pastoralni svet (ŽPS) je župnikovo posvetovalno in delovno telo, ki preučuje, načrtuje, usklajuje, spremlja in preverja izvajanje pastoralnega dela v župniji. ŽPS je izvoljen na volitvah in ima mandat 5 let.

Župnijski pastoralni svet


Član molitvene skupine

V župniji delujeta 2 molitveni skupini. Molitvena skupina za duhovne poklice moli se vsak prvi četrtek v mesecu v cerkvi, druga moli po domovih.

Molitveni skupini


Kosec

Okolica župnišča ima precej travnikov, ki jih kosci kosijo v skupinah po 6 ljudi. Kosi se običajno enkrat na dva tedna, vsaka ekipa pride na vrsto parkrat na leto. Pozimi kosci skrbijo za kidanje snega.

Razpored


Čistilec cerkve

V župniji se pri čiščenju in krašenju cerkve izmenjuje več skupin. Lahko se vključite v katero izmed njih. Čiščenje poteka običajno ob sobotah oz. po dogovoru v sami skupini.

Razpored


Bralec božje besede

Za branje božje besede v nedeljo pri mašah ob 8.00 in 10.00 uri so narejeni razporedi bralcev.

Razpored